Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن عبدلیان‌پور اخیرا به ریاست مرکز وکلا و مشاوران حقوقی قوه قضاییه رسیده است. او در گفتگویی به بررسی روابط مرکز مشاوران قوه قضاییه با کانون وکلای دادگستری پرداخته است.

بخشهای مهم سخنان عبدالیان پور:

-آنها (کانون وکلا) در عملکرد از مرکز وکلا عقب مانده‌اند، این هجمه‌ها را می‌کنند؛ دوستان ابتدا بیایند تنها بخشی از کاری که ما انجام داده‌ایم را انجام دهند و بعد خود را تنها متولی نهاد وکالت بدانند! ادعا می‌کنند که ۱۰۰ سال قدمت دارند اما کاری که مرکز وکلا در سه سال اخیر انجام داده است را نتوانسته‌اند انجام دهند؛ این موضوع مورد اعتراف همه است؛ آقای عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای دادگستری در صفحه شخصی خودش نوشت ما به‌عنوان نهاد مدنی وظایفی داریم که نتوانسته‌ایم آن را انجام دهیم؛ صراحتاً این موضوع را بیان کرد اما مرکز وکلا در کنار مردم بودن و با مردم بودن و از مردم بودن را افتخار خود می‌داند و در این راه، خدمات قابل دفاعی ارائه داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

-مرکز وکلا (و مشاوران حقوقی) قوه قضائیه نهادی است که از پس از تأسیس نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت و این انتظار از آن می‌رود که بتواند نقشی متفاوت ایفا کند که در این راه موفق بوده است؛ برای نمونه در خصوص وکالت‌های معاضدتی و تسخیری، عملکردی داریم که در نظام حقوقی ما بی‌سابقه است و مسئولان نظام این را می‌دانند؛ ما در نهاد وکالت روندی داریم و کارهایی را انجام می‌دهیم و به سمت و سویی می‌رویم که مقبول نظام و مردم است و کارنامه قابل دفاعی از خود به‌جاگذاشته‌ایم و همین باعث شده که نهاد موازی ما آن را برنتابد.

-انتقادات (مردم از وکلا) به این دلیل است که بخشی از دادگاه‌ها و نهاد وکالت یا کارشناسی رسمی ما اشکالاتی دارد و در قالب انتقاد بیان می‌شود مثلاً رئیس قوه قضائیه روند کنونی کارشناسی رسمی را دارای اشکال می‌داند که درست است؛ همین اشکال اصلی‌ترین و مهم‌ترین معضل بخش‌های دستگاه قضائی است و اگر این معضل را خوب مدیریت و عملکرد آن را بهتر کنیم، قطعاً نظام قضائی از آسیب‌ها در امان خواهد ماند.

-ما (مرکز وکلا و مشاوران حقوقی قوه قضاییه) قصد تقابل نداریم و خوب می‌دانیم در مجموعه کانون (وکلا)، وکلایی هستند که در راستای نظام هستند ولی خُب، شاکله‌ای در این کانون‌ها وجود دارد که رفتاری غیرمنطقی دارند مثلا از وکیلی که علیه نظام اقدام کرده به‌بهانه استقلال وکلا، حمایت می‌کنند در حالیکه به موجب ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت و ماده ۱۲۶ آیین‌نامه اجرایی لایحه استقلال، پروانه چنین وکیلی باید ابطال شود؛ ما در این مباحث دچار اختلاف و مشکل هستیم اما در موضوعات صنفی، اختلافی نداریم؛ کما اینکه هم مرکز وکلا و هم کانون وکلا هر دو با طرح مجلس در خصوص کسب و کار دانسته شدن وکالت مخالف و منتقد آن بودند.

-عمده انتقادات به بحث تعیین ظرفیت و الزام آزمون وکالت برای قضات برمی‌گردد؛ اول اینکه هر فارغ‌التحصیل رشته حقوق با مدرک لیسانس بتواند وکیل شود، شدنی نیست! از طرفی الزام قضات به آزمون را هم تحقیر دستگاه قضا می‌دانم؛ برای نمونه، در یک شعبه دادگاه دو قاضی پیش‌کسوت و در آستانه بازنشستگی بودند که یک وکیل به شوخی و مزاح به آنها گفت به زودی کارآموز من خواهید شد! منظورش این بود که آن دو قاضی باید در آزمون وکالت شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن باید دوره کارآموزی وکالت را طی کنند؛ حالا خودتان ببینید که چطور این بند از طرح تسهیل می‌تواند وهن دستگاه قضا باشد.

-ما (مرکز وکلا و مشاوران حقوقی قوه قضاییه) معتقدیم که استقلال وکیل به معنای عدم نظارت نیست؛ دوستان نهاد موازی این را قبول ندارند اما شما هر جای دنیا بروید، وکیل تحت نظارت است؛ در انگلیس و فرانسه که همیشه مورد مثال آقایان است، وکلا زیر نظر قوه حاکمه چه قوه قضائیه و چه وزارت دادگستری فعالیت می‌کنند؛ نمی‌توان گفت که چون من مستقل هستم نباید بر من نظارت شود و این شدنی نیست.

-من به ۲۰ سال قبل بازمی‌گردم که مرکز وکلای (و مشاوران) قوه قضائیه تشکیل شد، دلیل اصلی اقدام قانونگذار برای تشکیل این مرکز دسترسی آسان و راحت مردم به وکیل بود؛ اگر این جمله و هدف را دنبال و محقق کنیم، قطعاً تمام مشکلات نهاد وکالت برای مردم حل خواهد شد. اگر به این مهم قائل شویم که مردم در هر مقام و رده و رتبه‌ای بتوانند وکیل بگیرند و در محاکم از حق خودشان دفاع کنند، هدف ما محقق شده است؛ تلاش کردیم که به این امر برسیم و این را مستند داریم که در چند سال گذشته با توجه به افزایش کمی و کیفی وکلایی که جذب کردیم به این مهم نائل شدیم.

-فلسفه وجودی مرکز هم همین بوده است و ما الان به جایی رسیدیم که وکلای ما به صورت خودجوش به دنبال ارتباط با مردم و ارائه مشاوره‌های حقوقی هستند؛ در زندان‌ها حضور داریم و بیشتر وکلای معاضدتی و تسخیری از وکلای مرکز هستند حتی دادگاه‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که وکلای ما علیرغم اینکه از نظر کمیت از وکلای کانون کمترند، مردمی‌تر و قابل دسترس‌تر هستند اما باز هم به استاندارد جهانی و آنچه مد نظر قانونگذار و دستگاه قضائی است، نرسیده‌ایم و این را هم قبول داریم که بیش از اینها باید کار کنیم؛ ما در بحث کمیت تقریباً به نقطه مطلوب رسیدیم و در کیفیت هم در حال دستیابی به اهداف هستیم.

-در دو سال اخیر هر سال حدود ۷ هزار نفر با گزینش و آزمون‌های خیلی سخت در کارآموزی وکالت مرکز وکلا (و مشاوران حقوقی قوه قضاییه) پذیرفته شده‌اند البته تأکید می‌کنم ما قرار نیست ماشین تکثیر پروانه وکالت باشیم بلکه می‌خواهیم مرجع آموزش و معرفی وکیل در تراز نظام جمهوری اسلامی باشیم.

-به این دلیل بعد از اینکه آزمون کتبی را برگزار کردیم، پذیرفته‌شدگان این مرحله را در آزمون حضوری و مصاحبه مورد سنجش قرار می‌دهیم که سخت‌ترین فرایند عرصه جذب وکیل است؛ این شیوه ما مورد قبول نهاد موازی نیست و همواره ما را مورد هجمه قرار می‌دهند که وکلای بی‌سواد جذب می‌کنید و این در حالی است که نهاد موازی ما یک آزمون برگزار و با دو استعلام کار را تمام می‌کند! اما ما بعد از قبولی در آزمون کتبی، کار اصلی را شروع می‌کنیم؛ در آزمون کتبی تا سه برابر ظرفیت قبولی داریم تا در مرحله حضوری، بهترین‌ها و بادانش‌ترین‌ها را جذب کنیم.

-هدف ما از این سخت‌گیری‌های زیاد، تربیت وکیل در تراز انقلاب اسلامی است؛ اگر مسئولی در مرکز وکلا باشد و این مهم مدنظر او نباشد خیانت کرده است چرا که وکیل باید در تراز انقلاب و جمهوری اسلامی باشد و این نکته، مورد نظر مسئولان قضائی است البته در میان وکلای کانون هم افراد زیادی هستند که در تراز انقلاب هستند و قابل احترام‌اند و ارتباط خوبی با هم داریم و در نظام صنفی هم به همدیگر کمک کرده‌ایم.

-همیشه تأکید داشته‌ایم که درِ مرکز وکلای (و مشاوران حقوقی) قوه قضائیه به روی تمامی وکلا چه مرکز و چه کانون باز است و مشکلات آنها را حل می‌کنیم و برای "وکیل به ما هو وکیل" احترام قائل هستیم؛ به شرط اینکه مقابل نظام نایستند و در راستای اهداف نظام و دستگاه قضائی کار کنند.

-نمی‌دانم چرا کانون وکلا(ی دادگستری) دنبال تاختن به مرکز (وکلا و مشاوران حقوقی) قوه قضائیه است، با این حال ما کار خود را انجام می‌دهیم و دنبال ارتقای سطح کمی و کیفی نهاد وکالت هستیم و هدف ما کسب رضای خداوند و مردم است که اگر اینچنین باشد حتماً اتفاق خوبی افتاده است؛ بررسی‌های ما نشان می‌دهد که رضایتمندی مردم از مجموعه مرکز وکلا(و مشاوران حقوقی قوه قضاییه) خیلی بیشتر از کانون وکلاست.

توضیح: کلمات داخل پرانتز توسط ویراستار گروه اجتماعی خبرگزاری خبرآنلاین نوشته شده است.

بیشتر بخوانید:

آیا دستورات جدید درباره کانون وکلا نقض صریح قانون نیست؟ دعوای کانون وکلا و معاونت حقوقی قوه قضاییه بالا گرفت/ وکلا: می‌خواهند استقلال ما را بگیرند

۴۷۲۳۱

کد خبر 1597469

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کانون وکلا وکالت قوه قضاییه مرکز وکلا و مشاوران حقوقی قوه قضاییه نهاد موازی قوه قضائیه نهاد وکالت کانون وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۲۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی

دیدار مدیریت شهری و هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی فارس در ساختمان سپهبد شهید سلیمانی شهرداری شیراز برگزار شد.

شهردار شیراز در این دیدار اظهار کرد: شهر شیراز و استان فارس در ایام نوروز جزو گردشگر پذیرترین شهر و استان کشور بود که خوشبختانه بدون هیچ حادثه‌ای باوجود بارش شدید باران، سپری شد.

محمدحسن اسدی تصریح کرد: موفقیت‌های کسب شده در شهرداری شیراز حاصل تلاش خانواده ۱۳ هزار نفری این مجموعه، تیم همدل و متخصص مدیریت شهری، شورای اسلامی این کلان‌شهر، دستگاه‌های اجرایی، خدمات‌رسان و نظارتی است و وفاق با نظام مهندسی نیز مرهون این همدلی بین مجموعه‌ای است.

او در بخش دیگر سخنان خود به مسائلی نظیر کاهش مدت زمان و فرآیند صدور پروانه ساختمانی سخن گفت.

شهردار شیراز همچنین بیان کرد: بیش از دو هزار پروزه در شهرداری شیراز فعال است و هیچ پروزه تعطیل و نیمه تعطیلی نداریم.

اسدی خواستار همدلی در حفظ عنوان شیراز؛ پایتخت محیط زیست آسیا شد.

 نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز نیز در بخشی از این نشست با بیان اینکه اکثر مهندسین شهرداری شیراز در بخش‌های مختلف عضو خانواده بزرگ نظام مهندسی هستند، گفت: نظام مهندسی فارس سرآمد نظام مهندسی‌های سراسر کشور است.

محمود صفایی خاطرنشان کرد: کلان‌شهر شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی نیز سرآمد و موجب افتخار است.

او همچنین با تصریح بر این موضوع که منافع عمومی سرلوحه کار این نهاد قرار دارد، عنوان کرد: نظارت بر تخطی کنندگان مسائل فنی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای حفظ قداست مجموعه نظام مهندسی در اولویت قرار گیرد.

قائم مقام شهردار شیراز نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: بودجه شهرداری شیراز در سال گذشته و در زمانی که صحبت از تعریف بسته ۵۰ هزار میلیارد تومانی شد، ۲۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود.

آرش فرج‌زاده با تصریح بر این نکته که در واقع دو برابر کار یکسال، پروژه در شهرداری شیراز تعریف شد، گفت: با همکاری شورای اسلامی شهر شیراز، این مهم محقق و در بهمن ماه ۱۴۰۲ تقریبا نیمی از پروژه‌ها افتتاح و عملیات اجرایی نیم دیگر پروژه‌ها آغاز شد و عملا شهرداری شیراز سال گذشته با تعامل دستگاه‌های اجرایی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان پروژه را به سرانجام رساند و یا عملیات اجرایی آنها را آغاز کرد.

او با بیان اینکه امسال هم این مهم در حال برنامه‌ریزی است و به زودی اعلام خواهد شد، از تعریف و تدوین برنامه عملیاتی و راهبردی در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ توسط شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز سخن گفت و افزود: ۴۴ پروژه کلان در این راستا تعریف شد که بسته محرومیت‌زدایی نیز یکی از مهمترین این پروژه‌هاست.

فرج‌زاده همچنین تسهیل پاسخگویی به مراجعین شهرداری را از مهمترین برنامه‌های تعاملی و مشترک شهرداری و نظام مهندسی عنوان کرد.

معاون معماری و شهرسازی شهرداری شیراز نیز در ادامه این نشست تاکید کرد: پروژه‌های شهرداری شیراز به همت مدیریت مطلوب، فعال است.

مهدی قلندری با اشاره به در خصوص برنامه‌هایی که توسط معاونت متبوع در بازه زمانی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین شده، سخن گفت.

وی همچنین از ارائه آموزش‌های لازم به نیرو‌های متخصص در شش ماهه نخست امسال در رابطه با نرم‌افزار جدید نحوه بررسی نقشه‌های ساخت و تاسیسات خبر داد و گفت: در حال حاضر این مهم به صورت سری انجام می‌شود که با استقرار نرم افزار جدید، آموزش به نیرو‌های متخصص هم در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس نیز در این جلسه عملکرد شهرداری شیراز در سال گذشته مبنی بر افتتاح و کلنگ‌زنی بیش از هشتاد هزار میلیارد تومان پروژه را کاری بسیار سخت و تحسین برانگیز عنوان کرد و گفت: این مهم به زبان کاری ساده، اما در عمل بسیار سخت است.

ستار خورشیدی به ارجاع پرونده‌های ساختمانی به سامانه ارجاع و سامانه شفافیت اشاره و تصریح کرد: یکی از ارکان سالم سازی، ایجاد شفافیت است.

او با بیان اینکه در بحث تفکیک نیز نظارت با نرم افزار و ثبت سیستمی انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برای نخستین بار تمام پرونده‌ها در حال اسکن هستند که ۵۰ درصد آنها انجام شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی فارس عنوان کرد: افتخار سازمان نظامی مهندسس فارس این است که با شهرداری به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و نظارت، راهکار تعاملی را پیش بگیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • کارگاه آموزش حقوقی برای مشاوران املاک در کردستان برگزار شد
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات مهندسی
  • از کاهش زمان و فرآیند پروانه ساختمانی تا پیشتازی شیراز به لحاظ ارائه خدمات فنی و مهندسی
  • رییس قوه قضاییه: برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی است؛ نمی‌توان صرفاً با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد
  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • پسکوف: پارلمان اروپا «ماشین روس هراسی» است