Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی وکلای کشور هفتم اسفند هر سال را به عنوان روز وکیل جشن می‌گیرند که نهاد وکالت باید طرحی نو دراندازد و جایگاه وکیل را به آنچه شایسته‌اش است، برساند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ 7 اسفند در تقویم ایرانی به نام "روز وکیل" نام‌گذاری شده است. این روز فرصتی برای قدردانی از نهاد وکالت است که با عنوان یک بال فرشته عدالت به دنبال احقاق حقوق ذی‌حقان و دادخواهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه وکلا به تکیه بر آگاهی و تخصصی که در رشته حقوق دارند، دادخواهان را برای رسیدن به آنچه حقشان هست، یاری می‌رسانند و از این حیث قابل احترام و دارای شأن و جایگاه اجتماعی رشک‌برانگیزی هستند.

جامعه وکلا بر اساس ضوابط و مقرراتی که در آیین‌نامه‌های صنفی و قوانین کشور موجود است، ساختاری با عنوان بازار وکالت را تشکیل می‌دهند که در آن، ذی‌نفعان شامل افراد دارای مجوز از سوی دو نهاد اصلی وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه است. وکلا با توجه به اختیارات قانونی می‌توانند حقوق منتسب به مردم را اعاده کنند و البته که در این بین وظایفی بر دوش وکلاست که گاهی جامعه اصلی و جامعه وکلا از آن غافل و در برخی موارد نسبت به آن ناآگاه است.

اهیمت حضور وکیل در محاکم به این دلیل است که روند دادرسی عادلانه به دلیل اشراف علمی وکلا به مباحث حقوقی را محقق می‌سازد و یاری‌رسان قاضی در اتخاذ تصمیم درست و رأی مناسب است. به این دلیل است که در کشورهای مترقی محاکم به استناد قوانین داخلی خود، طرف‌های دعوا را مکلف می‌کند که تنها با حضور وکیل در محکمه حاضر شوند.

از طرفی تمامی اتفاقات روزمره‌ای که در جامعه رخ می‌دهد از قبیل قراردادهای مالی معمولی مانند قرارداد اجاره خانه تا قراردادهای مالی تعهدآور میان شخصیت‌های حقیقی و حقوقی، باید با حضور وکیل باشد که در اجرای آنها شک و شبهه‌ای وجود نداشته باشد. این قیود هم به دلیل وجود قوانین سفت و سخت و کارآمد و هم به دلیل عملکرد کم‌نقص و متعهدانه بدنه وکلا مورد تأکید تمامی ارکان جامعه هستند و یک علت بزرگ اعتماد و اطمینان به وکلا، همانطور که گفته شد؛ عملکرد متعهدانه وکلاست.

بر این اساس وکیل به دلیل جایگاهی که برای او متصور است، کاستی‌های جامعه و امور مختلف را می‌بینند و ورود و حضور به موقع دارد و برای احقاق حقوق عمومی تلاش می‌کند، بی‌آنکه در پی دستمزدی گزاف و تقدیری در خور و شایسته باشد. پس در دنیای پیشرفته هیچ روندی مرتبط با روابط اجتماعی اشخاص (حقوقی و حقیقی) نیست که در آن وکیل حضور نداشته باشد.

اما بازار وکالت در کشور ما روند دیگری دارد؛ طرح‌های اجباری شدن استفاده از وکیل در محاکم و در روابط هنوز به قطعیت و تصویب نرسیده‌اند و وکیل نسبت به بسیاری از ناهنجاری‌ها و ناهمگونی‌ها و ناهماهنگی‌ها در جامعه بدون نظر و بی‌مسئولیت است و در نهایت به انتشار بیانیه (عمدتاً‌ سیاسی و نه کارآمدانه) بسنده می‌کند.

زیاد نیستند وکلایی که به دنبال اعاده حقوق عامه باشند و تاکنون کمتر اتفاق افتاده که مسأله‌ای در بُعد ملی در خصوص حقوق شهروندی و یا در خصوص حقوق عامه رخ دهد و شاهد این باشیم که وکلا در یک اقدام جمعی و ساماندهی شده، نسبت به این اتفاقات با تشکیل پرونده حقوقی ـ قضائی، واکنش نشان دهند و موضوع را تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری کنند.

از طرفی آلوده شدن بخشی از نهاد وکالت به موضوع مناسبات مالی، رخوتی مشمئزکننده را در بازار وکالت ایجاد کرده است و هستند وکلایی که در دفتر خود نشسته و منتظر ورود ارباب رجوع هستند تا با بستن قراردادهای مالی چاق، پرونده را دنبال کنند. البته بماند که دو نهاد وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه بخش‌های معاضدتی برای ارائه خدمات وکالتی رایگان را راه‌اندازی کرده‌اند؛ اما حقیقت این است که این معاضدت‌ها کارکردهای لازم را در قبال جامعه هدف ندارد.

همچنین ناآگاهی از حقوق شهروندی و نیز مطالبه حق‌الوکاله‌های قابل توجه و از طرفی بی‌توجهی به پرونده‌های یا قیمت پایین، سبب شده تا بسیاری از شهروندانی که درخواست دسترسی به وکیل دارند، از این منفعت به‌دور باشند.

از سویی دیگر مراجعه‌کنندگان به وکلا نیز در شناخت وکیل ابزار و بستر لازم را ندارند و نمی‌توانند از پرونده کاری وکلای طرف قراردادشان با خبر باشند تا امکان اتخاذ تصمیم درست مهیا شود. این معضل ناشی از نبود شفافیت در بازار وکالت است که با بررسی در منابع مختلف با آمار تأسف‌آور نزدیک به صفر مواجه می‌شویم و تقریباً هیچ دسترسی به عقبه و پیشینه کاری وکلا در دسترس شهروندان نیست.

به نظر می‌رسد نهاد وکالت در کشور ـ چه کانون وکلای دادگستری و چه مرکز وکلای قوه قضائیه ـ باید طرحی نو در اندازد و وکیل را به جایگاهی برساند که شایسته اوست؛ اما در این میان باید متن را بر حاشیه ترجیح دهد. یکی از علل اصلی دور ماندن نهاد وکالت از جایگاه دلخواه، پرداختن به حاشیه‌هایی است که نه دردی را دوا می‌کند و نه چاره کار این زخم کهنه است. باید تصمیمی انقلابی در راستای منافع صنفی و تقویت آن گرفت که در نهایت منجر به توسعه بیشتر روند دادرسی عادلانه و اعاده حقوق ذی‌حقان خواهد شد.

مرکز وکلای قوه قضائیه: نهاد وکالت نیازمند بازنگری استنهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون خورده استرئیس اسکودا: وکیل از حاکمیت پروانه وکالت نمی‌گیرداگر حق با کسی نیست وکیل وظیفه دفاع از او را نداردمحسنی‌اژه‌ای: استقلال وکیل به معنای نداشتن نظم و نظارت نیستسرانه وکیل در ایران یک‌‌سوم میانگین دنیاسترئیس کانون وکلای مرکز: انتساب و القای انحصارگری به کانون‌های وکلا غیرواقعی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلای بازار وکالت نهاد وکالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ صالحی گفت: سامان‌دهی خدمات حقوقی مددجویان تحت حمایت و رسیدگی و رفع مشکلات حقوقی، صیانت از نهاد خانواده و ارائه خدمات مشاوره، مددکاری و حمایت‌های لازم حقوقی و قضایی از افراد و خانواده‌های نیازمند در کنار سایر خدمات توانمندساز، از رویکرد‌ها و اهداف مهم کمیته امداد در حوزه حقوقی است. در همین راستا سال گذشته ۱۰۱۶ نفر از مددجویان کمیته امداد استان زنجان خدمات حقوقی گرفتند.

وی با اشاره به استفاده از ظرفیت وکلای نیکوکاری در ارائه این خدمات، افزود: این نهاد به منظور حمایت همه جانبه از مددجویان، خدمات گسترده‌ای در زمینه مشاوره حقوقی، تنظیم لوایح، دفاع در محاکم قضایی (با همکاری وکلای نیکوکار، کانون وکلای دادگستری و مرکز مشاوران و وکلای قوه قضاییه) و ارائه آموزش‌های لازم به خانواده‌های تحت حمایت ارائه می‌دهد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان، نقش آموزش و آگاهی‌های مشاوره‌ای، حقوقی و برگزاری دوره‌های مرتبط را در زمینه توانمندسازی مددجویان تحت حمایت پیرامون مسائل حقوقی و قضایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر دانست و گفت: این نهاد با برگزاری دوره‌های آموزشی و توزیع بروشور‌های حقوقی در جهت آگاه‌سازی مددجویان تحت حمایت اقدامات موثری انجام داده است.

دیگر خبرها

  • سیاسی‌بازی در شوراها مانع خدمت‌رسانی می‌شود
  • جایگاه شورا به درستی در جامعه نهادینه نشده است
  • آمریکا نسخه‌های حقوق‌بشری را در کشور خودش هم اجرا نمی‌کند
  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • جایگاه گشت ارشاد در لایحه عفاف و حجاب؟
  • جایگاه شایسته اردبیل در کشتی فرنگی احیا شود
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌
  • تاکیدامام جمعه بوکان براهمیت نقش و جایگاه معلمان و کارگران در جامعه
  • معلمان سکانداران علمی جامعه هستند